MINUSTA

Minä olen

Minä olen Anna Matilainen, 37-vuotias helsinkiläinen tekstiilisuunnittelija ja teologi. Tuotan eettisesti valmistettuja, kauniita tekstiilejä, joita on miellyttävä käyttää ja jotka kestävät aikaa niin laatunsa kuin ulkonäkönsä puolesta. Erikoisosaamiseni on kirkkotekstiilit ja erilaiset seurakuntien ja seurakuntien työntekijöiden käyttöön tulevat tekstiili- ja taideprojektit.


KUKA SINÄ OLET?

Oletko kenties pappi, seurakunnan työntekijä tai laadukkaita ja uniikkeja tekstiilejä rakastava esteetikko? Etsitkö kauniita ja yksilöllisiä tekstiilejä, jotka ovat mukavia käyttää, miellyttäviä ja näyttävät upeilta? 

Asiakkaanani saat suunnittelijan, joka paneutuu työhön täydellä sydämellä ja tekee kaikkensa, että lopputulos on upea.
POLKUNI

Valmistuin teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2007. Vanhan testamentin tutkimus on kiehtovaa, mutta luova puoleni ei suostunut hiljenemään ja lopulta lähdin opiskelemaan tekstiilisuunnittelua Metropolian ammattikorkeakouluun. Jo opiskelujen ensimmäisinä päivinä oli selvää, että olin löytänyt kutsumukseni. Suoritin kansainvälisen harjoittelun Belgiassa luksusvuodevaatteita valmistavassa yrityksessä. Belgiassa intohimoni tekstiilejä ja yrittäjyyttä kohtaan kasvoi entisestään. Perustin yrityksen opintojen ollessa vielä kesken ja tein pitkiä päiviä yrittäjänä viimeistellen opintojani. Vielä yksi onnellinen mutka mahtui matkaani ennen täyspäiväistä yrittäjyyttä kun kolme viikkoa valmistumiseni jälkeen sain esikoiseni.


INSPIRAATIO

Kaunis tekstiili syntyy intohimosta, materiaalin tuntemisesta, värien käytöstä, taiteesta, kahvista ja tunteen palosta. Saan inspiraatiota modernista taiteesta ja kauniista yksityiskohdista jokapäiväisessä ympäristössäni. Luominen on minulle tapa käsitellä elämänkokemuksia, ajatuksiani ja tunteitani. Toisinaan työssäni näkyvät elämän kipukohdat, toisinaan ilo ja toivo. Luomisprosessi antaa minulle energiaa ja saatan upottua tekemiseen niin, että unohdan syödä.  

NYT

Tänä päivänä olen tekstiilialan yrittäjä, suunnittelen kirkkotekstiilejä ja valmistan huiveja. Olen äiti. Olen feministi ja uskon ihmisen kykyyn kasvaa ja muuttua. Rakastan kauniita yksityiskohtia, kahvia ja vanhoja huonekaluja. Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja otan kantaa itselleni tärkeisiin asioihin.