MINUSTA

Minä olen

Minä olen Anna Matilainen, 39-vuotias helsinkiläinen tekstiilisuunnittelija ja teologi. Tuotan eettisesti valmistettuja, kauniita tekstiilejä, joita on miellyttävä käyttää ja jotka kestävät aikaa niin laatunsa kuin ulkonäkönsä puolesta. 

Käytän niin paljon eettisesti tuotettuja materiaaleja kuin mahdollista. Eettinen tarkoittaa minulle ensisijaisesti ekologisesti tuotettua materiaalia, jolla on pitkä käyttökaari alusta loppuun. Pyrin myös selvittämään olot joissa materiaali on tuotettu, jotta ne olisivat mahdollisimman eettiset myös tekijöiden kannalta. En ole vegaani vaan käytän tuotteissani villaa ja silkkiä. Käyttämäni merinovilla on mulesing vapaata ja silkki on villisilkkiperhosen kokongeistä kudottua bourettesilkkiä.


INSPIRAATIO

Kaunis tekstiili syntyy intohimosta, materiaalin tuntemisesta, värien käytöstä, taiteesta, kahvista ja tunteen palosta. Saan inspiraatiota modernista taiteesta ja kauniista yksityiskohdista jokapäiväisessä ympäristössäni. Luominen on minulle tapa käsitellä elämänkokemuksia, ajatuksiani ja tunteitani. Toisinaan työssäni näkyvät elämän kipukohdat, toisinaan ilo ja toivo. Luomisprosessi antaa minulle energiaa ja saatan upottua tekemiseen niin, että unohdan syödä.  

NYT

Tänä päivänä olen tekstiilialan yrittäjä, suunnittelen kirkkotekstiilejä ja valmistan huiveja. Olen äiti. Olen feministi ja uskon ihmisen kykyyn kasvaa ja muuttua. Rakastan kauniita yksityiskohtia, kahvia ja vanhoja huonekaluja. Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja otan kantaa itselleni tärkeisiin asioihin.